"С цялата разумна скорост"

Решението Браун декларира, че системата от законова сегрегация е неконституционна. Но Съдът разпорежда щатите да прекратят сегрегацията "с цялата разумна скорост". Тази недомислица как да се ускори решението, дава на поддръжниците на сегрегацията възможност да организират отпора.

Въпреки, че много бели приветстват решението Браун, голям брой го възприемат като покушение над техния начин на живот. Поддръжниците на сегрегацията използват опасенията и предрасъдъците в своите общности и лансират войствена кампания на неподчинение и отпор.

....
Карикатура от Джон Кенеди, "Литъл Рок Арканзас Демократ", 17 май 1954г.
 
Карикатура от Бил Малдин, "Сент Луиз Телеграм", 1 декември 1960г.
Picketers
Демонстранти

Южните конгресмени и губернатори атакуват решението на Върховния съд. Чрез щатските и местните правителства и частни организации, белите расисти опитват да блокират десегрегацията. Хора от цялата страна, като тези от Пулсвил, Мерилънд през 1956г., излизат на улицата за да протестират срещу интеграцията. Този вид опозиция показва дълбокото разделение в нацията и демонстрира трудността пред прилагането на решението на висшия съд.

Конфедеративен флаг от Ол Мис

Този флаг на Конфедерацията е развяван при студентските демонстрации срещу десегрегацията в Университета на Мисисипи през 1960-те.

Продължи >>>